Tenisáci vypálili Slaný (zase po 4 letech)

Od dob kdy Tenisáci brázdili krajské futsalové vody uběhly tři sezóny. Los pohárové soutěže nám přisoudil podívat se na půdu, jež tehdy bývala naší nejméně oblíbenou. Soupeřem nám měl být FK Union Slaný, který letos hrál 1. třídu místní okresní soutěže a skončil na pátém místě. Naši bilanci konkrétně s tímto týmem bych zde raději nezmiňoval. Nechci dostat vyčiněno od našeho pana prezidenta. A taky nechci tento článek zkazit hned v úvodu. Takže pro otrlé je na konci textu poznámka malými písmeny.*

Tenisáci vypálili Slaný (zase po 4 letech)
Foto po odehraném zápase

Když už výjezd, tak ve velkém stylu. Objednal se luxusní autobus, který jsme zaplnili téměř do posledního místa. Dokonce jsme někteří měli pocit, že členy výpravy jsou i neznámé tváře, to ale nikomu nevadilo. A pokud snad někdo nevěděl, jak to u nás chodí, dostal během cesty instruktáž v podobě televizního seriálu Okresní přebor. Do Slaného jsme přijeli téměř hodinu před zápasem. To se některým zdálo poměrně málo, na to aby stihli vyhledat a dostatečně využít místní občerstvovacího zařízení.

Ze hry v malé hale BIOS jsme byli lehce nervózní, potěšil nás ale nově položený povrch palubovky. Od začátku utkání jsme na soupeře vlétli a chtěli jsme diktovat tempo hry, což se nám i dařilo. Brankáře Unionu ohrožoval Zoubek, Hocek a oba bratři Stibůrkové, aniž by se soupeř dostal ke kloudné akci. Poté už se podařilo skóre otevřít Zoubkovi, kdy se hezky uvolnil na středu hřiště, střelou prověřil brankáře a odraženou střelu si sám doběhl, aby dorážku zarazil o břevno do brány. Nadále jsme byli aktivní, vykoledovali jsme si faul na středu hřiště a Zoubek prostřelil vše, co před ním stálo – vedli jsme 2:0. V tu chvíli se hra vyrovnala a soupeř po rychlém brejku brzy snížil. Najednou byli všichni diváci (napočítali jsme jich zhruba 350) jako na trní, co to provede s dalším vývojem utkání. Hned po rozehrání však Žižka odtáhl obránce soupeře, uvolnil tak Davida Stibůrka, jenž většinu diváků uklidnil razantním bodlem, které gólman domácích nedokázal vytěsnit mimo tyče. I nadále se hrálo zajímavé utkání, například zmíním situaci, kdy Žižka stojí sám před brankářem, aby se kličkou dostal do autu a přenechal tak balón soupeři (video – 3:15). Uklidnění Tenisákům přinesla ukrytá střela Mareše (video nedoporučuji). Poločas tedy skončil naším vedením 4:1.

Zápletka ale ještě nebyla u konce. Domácí se o přestávce nabudili, trochu pozměnili způsob své rozehrávky a přitlačili nás hluboko na naši polovinu hřiště. Brzy navíc snížili na 2:4 šikovnou střelou svého kapitána z větší vzdálenosti. I nadále jsme několikrát nechali brankáře Fraňka se vytáhnout a docela mu to šlo. Dalekonosné střely domácích byly záludné. Z akcí Tenisáků stála za povšimnutí krásná akce Zoubka, Sysla a Mareše, kdy se jim rozehrávkou autu podařilo dostat posledně jmenovaného do skvělé příležitosti. Ještě však nebyl čas ukončit drama utkání, Mareš se spokojil pouze se střelou do tyče. Jiný názor na to měl Stibůrek D., a tak si na hrudi zpracoval náš obranný nazdařbůh odkop, odstrčil si obránce a propálil brankáře domácích, který byl tentokrát rád, že se střely ani nedotkl. Drželi jsme vedení 5:2, do konce utkání zbývalo sotva 10 minut a věděli jsme, že prohrát bychom si to mohli už leda sami. Přesto nás občas rozčílil nějaký ten výrok rozhodčích. Naštěstí jsme měli v sestavě dva zkušené borce Boťase seinora a Hocka, kteří každé naše rozrušení, dle svého zvyku, uklidňovali. I když nad námi většinu poločasu visela hrozba 10ti metrového kopu za šestý faul a soupeř měl mírnou převahu, takticky jsme konec utkání zvládli a vcelku v klidu si došli pro postup. Náš poslední gól zařídil Hocek, poslední gól soupeře Zoubek.

Utkání jsme tedy zvládli, především díky tomu, že jsme do něj nastoupili sebevědomě a hned jsme se ho snažili rozhodnout. Brzy nabyté vedení nám pomohlo, soupeř totiž byl zdatný a měl své zbraně, kterými nás mohl ohrozit. Všichni jsme byli rádi, že dobrá nálada z Benešova nás neopustí a abychom to pojistili, ještě ve Slaném jsme udělali půlhodinovou zastávku u Kauflandu, kde si každý pořídil, na co měl chuť. Hned se jelo do Olympu, kde program pokračoval fotbalovým derby Sparta – Slavia, což už bohužel některým z nás trochu nálady vzalo. Ale to už je jiný příběh.

Na stránkách Unionu Slaný je ke shlédnutí videosestřih zápasu:

*Union – Tenisáci           13 : 9
Union – Tenisáci              13 : 1     (mimochodem je zajímavé, že když se zeptáte jakéhokoliv člena Tenisáků, tak vždy dostanete odpověď: „Já jsem ten zápas nehrál. Rozhodně ne.“)
Tenisáci – Union              11 : 12   (tento zápas autor článku skutečně nehrál)
Tenisáci – Union              6 : 2

Václav Mareš, 26.3.2016

Opravdu chcete smazat tento příspěvek?

Komentáře

Přidat komentář 
Položky označené hvězdičkou * musí být vyplněny!

Captcha
Pokud nechcete vyplňovat jméno či opisovat kódy, přihlašte se či se zaregistrujte.

Tučný text **text**
Text kurzívou //text//
Odkaz s popiskem "popis":odkaz
Seznam Odrážkový
- položka 1
- položka 2
- položka 3
Číslovaný
1) položka 1
2) položka 2
3) položka 3
Nový odstavec Dvojité odřádkování

Více info zde

Nikdo zatím nevložil komentář. Buďte první!
hideall showall edit hidemenu
Položky označené hvězdičkou * musí být vyplněny!